Çocuk merkezli oyun terapisinde ve aslında diğer terapi türlerinde de esas iyileştirici güç çocuk ve terapist arasındaki terapötik ilişkidir.
~~
Terapist çocuk için uygun olan terapi ortamını hazırlar, bu genelde; çocuğun yaşına ve ihtiyaçlarına uygun bir çok oyuncağın bir arada bulunduğu bir odadır. Terapist oyun süresince çocuğun bütün duygularına kabul edici davranır ve empati ile yaklaşır. Oyun seansını tamamen çocuk yönetir, terapistin görevi ise çocuğun farkındalık kazanması için terapistlik becerilerini kullanarak duygularını ifade etmesini sağlamaktır. Oyun odası oldukça özgür ve çocuğun hemen hemen her istediğini yapabileceği bir yerdir. Terapist sınır koyması gerektiğinde uygun şekilde sınır koyar. Kendini güvende, anlaşılmış ve kabullenilmiş hisseden çocuk için kendini ifade edebilmesi için daha uygun bir ortam yoktur.
Bu yüzden terapide çocuk ve terapistin oynadığı oyunlar evdeki oyunlardan bambaşkadır. Evde oynanan oyun ile terapötik oyun arasında dağlar kadar fark vardır ve oyunun esas gücü aslında budur.
* Hizmetlerimizde Bilimsel Temellere Dayanan Terapi Yöntemlerini Uyguluyoruz..